JEUGDTHEATER HOFPLEIN IN ZWAAR WEER

Jeugdtheater Hofplein in zwaar weer
STILL FILM
Mini web docuserie

Het Jeugd Theater Hofplein dreigt door een korting op haar subsidie niet te kunnen blijven bestaan. Leerlingen en medewerkers komen in actie.

Regie: Elsbeth van Noppen/ Menna Laura Meijer
Camera: David Spaans, René van Zundert
Montage: René van Zundert

STILL FILM

STILL FILM bestaat uit Menna Laura Meijer, Elsbeth van Noppen, René van Zundert, David Spaans en Laurent Fluttert. Wij maken creatieve films, documentaires, videoclips, opdrachtfilms en registraties die oog hebben voor de inhoud, maar ook mooi en eigentijds zijn om te zien. Ieder van ons werkt aan zijn eigen producties, maar samen zijn we STILL FILM. Wij geloven dat we door samen te werken en onze expertise en ervaringen te combineren we actuele, onderscheidende, inhoudelijke en kwalitatieve films kunnen maken. We hebben bijzondere kennis en ervaring op het gebied van kunst, cultuur, jeugd, Rotterdam en het nachtleven. Door onze gedeelde documentaire achtergrond hebben we veel ervaring in het werken en filmen van mensen in diverse situaties.

AFLEVERING 1

Aflevering 1 Jeugdtheater Hofplein in zwaar weer from Elsbeth on Vimeo.

 

Voorafgaand aan het definitieve besluit door de Rotterdamse gemeenteraad op 13 november, worden begin oktober zogeheten hoorzittingen georganiseerd. Hofplein Rotterdam krijgt vijf minuten om toe te lichten waarom het Hofpleintheater niet gesloten mag worden, maar ook voor wie en waarom het theater zo belangrijk is. StillFilm volgde de aanloop naar de protest tocht.

Muziek: ‘Wopwopwop (De Tentbakkers)’ van De Jeugd Van Tegenwoordig

AFLEVERING 2

Aflevering 2 Achter de schermen from Elsbeth on Vimeo.

2012 STILL FILM Documentary